Makeup i sommarvärme

Ni som följde mig på instagramstories igår kan ju inte ha missat mitt åmande framför kameran med mitt lättsminkade, glowiga face. När det är varmt ut föredrar jag att inte ha för mycket på huden (svettas ändå bara bort det/får märken i sminket efter solglasögonen) så jag fokuserade på annat än en täckande bas.  

IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg

Steg 1: SPF och primer! Jag struntar i vad ni använder för märke, så länge ni smörjer in er med solskydd ;) Även om ni bara ska hänga i stan är det viktigt att skydda sig. Solen är ju hudens största fiende... och jag lovar - ni blir bruna ändå. För att fejka min icke-existerande bränna använder jag By Terry Cellularose brightening cc serum 'sunny flash', som ger lite färg och lite lyster. 

Steg 2: Täcka litegrann. Jag använder min älskade Stay don't stray, som är både ögonprimer och concealer i ett - vilket gör att det sitter som berget men ingen överdriven täckning. Duttar lite runt näsvingar och under ögonen (samt på ögonlocken). Om ni upplever att ni har fler områden att täcka än vad jag har, använd då concealern på de ställena som du helst vill täcka. Kom ihåg att man inte alltid behöver täcka allt. 

Steg 3: Bronze och färg. Sveper By Terry dual powder nr 8 över ansiktet och runt ögonen (men använd den bronzern du har, funkar super!), sedan adderar jag lite rouge. Älskar Galifornia som i princip är fin på alla

Steg 4: BRYN. Låt oss göra det enkelt för oss. Gimmebrow är tillbaka och ingen är gladare än jag. Färg, volym och hållbarhet i några svep - enkelt och naturligt! Har nr 1 i brynen här. 

Steg 5: Glow. Jag fick ju hem Jeffrey Star Cosmetics highlighterpalett för ett tag sedan, och jag testkörde den bara igår - blandade 'sarcophagus' och 'king tut' på ansiktets högsta punkter. Fint! Vill ni inte använda Jeffrey Star så gillar jag också Beccas och Ofras puderhighlighters (om ni vill åt den där förblindande lystern). På läpparna körde jag vårdande glans från Laneige

Steg 6: Addera örhängen. Ja ni vet ju hur jag är. Ni hittar de här guldkornen HÄR

FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Sthlm brunch club

Vilken härlig söndag jag hade igår! Fick äntligen till en dejt med den andra Felicia <3. Felicia är en riktigt glädjespridare men en helt underbar energi, något jag uppskattar enormt! Man ska omringa sig med människor som man tycker om, mår bra av och har ett vettigt energiutbyte med. You scratch my back, I scratch yours liksom. Vi testade brunchen på Sthlm Brunch Club (fick bara vänta 20 min! säkert för att alla andra låg på stranden igår...) och det var över förväntan! Dvs. värt kötid. Vi beställde in lite (...mycket) av allt men favoriten blev pannkakorna - så fluffiga och lätta! MUMS!

IMG_9658.JPG
IMAGE.JPG
IMG_9654.JPG
IMG_9655.JPG
IMG_9648.JPG
IMG_9652.JPG
IMG_9650.JPG

Resans örhängen <3

Jag var effektiv med örhängesanvändandet den här resan och jag vet hur mycket ni älskar när jag delar med mig av fina örhängen så här kommer de samlade i ett eget inlägg:

IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg

 Gröna strassremsor från H&M.

IMG_8618.JPG
IMG_8949.JPG
IMG_8945.JPG
IMG_9233.JPG
IMG_8905.JPG
IMG_8937.JPG
IMG_8935.JPG
IMG_8906.JPG

Gigantiska guldsfärer från H&M. Tio-poängarna med tofsar i bakgrunden har jag också, de är från Asos. (Finns i butik nu!)

IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Sämsta bilden i bunten, men de där pärlvirkade palmerna ni skymtar går inte av för hackor. Från Mango. (Finns i butik nu!)

Tel Aviv: Sista kvällen feat. @TLVnight

Sista kvällen i Tel Aviv blev en minnesvärd sådan. Efter att jag hade sminkat tjejerna på löpande band överraskade Joanna och Louise oss med bubbel på takterassen till hotellets svit. De där brudarna vet hur man avslutar en 10poängsresa med stil. Har en stor fet plats i hjärtat för dem! och även Lina, Marje och Evelina som var med på resan. Hur nära kan man komma varandra på 3,5 dagar? Har saknat tjejerna hela veckan sedan vi kom hem! 

IMG_8878.JPG
IMAGE.JPG
IMG_8880.JPG
IMAGE.JPG
IMG_8886.JPG
IMG_8883.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_8890.JPG
IMG_8892.JPG
IMG_8725.JPG

Efter roof top and bubbles åt vi middag på Aria, som var en hit, läs mer om det HÄR. Där möttes vi också av vår nattklubbsguide, Ido, från @tlvnight. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig av en nattklubbsguide, men jag testar allt en gång i alla fall haha. Visade sig vara ett förstklassigt omhändertagande. Ido var störtskön och tog oss till ställen som var right up my alley. Drinkar och shots vid varje stop och jag ville verkligen inte att kvällen skulle ta slut. Dagen efter var jag dock minst sagt tacksam för att den gjorde det så att jag i alla fall fick sova 2,5 timmar. Vi hann med följande barer/klubbar innan vi kastade in handduken:

Sputnik: Undergroundklubb med skön atmosfär. Rum, vrår, barer, trappor och små utrymmen att hänga i, alla med olika vibes. House-ish musik. Bra ställe att börja kvällen på för att bygga upp stämningen. Jag sade till Ido: "Let's have shots?" och han sken upp som en sol "YES! I thought you guys thought it was too early!". Är det en sak jag nästan lärt mig så är det att om man vet att man kommer dricka en del, drick det mesta tidigt. Japp, den här kärringen orkar inte vara bakis en hel dag.  

IMG_8703.JPG
IMG_8707.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_8704.JPG

Kuli Alma: Palmer, neonslingor, RnB beats och coola art pieces (som man även kunde handla på plats). Här slörpade vi i oss slushie-drinkar och dansade oss svettiga. Man kan säga att vi fick feeling.

IMG_8724.JPG
IMG_8711.JPG
IMG_8709.JPG
IMG_8727.JPG

Zoozoo: Om vi fick feeling på Kuli Alma så är det inget mot vad vi fick på Zoozoo. Dans på bardisken, grym musik, servettregn och CO2-kanoner. Som en hemmafest gone wild men utan överdriven fylla och spyor i hörnen. Sofistikerat superpartajande. Hit vill jag igen. Ett sånt där ställe man bara vill släppas lös på. 

IMG_8716.JPG
IMG_8714.JPG
 Den här bilden säger mer än tusen ord, trots sin megapixliga kvalitet.

Den här bilden säger mer än tusen ord, trots sin megapixliga kvalitet.

Lima Lima: En local pearl. Mix av adrenalinfyllt dansgolv och en lugnare, lummig innergård där vi drack drinkar, skrattade och hängde tills kvällen tog slut. En liten observation; det kryllar av snygga män i Tel Aviv. Singel? Åk hit. Inte singel? Åk hit för ögongodis. 

IMG_8717.JPG
IMG_8726.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_8723.JPG

Andra klubbar som ska vara bra: Radio epgb, Alphabet och Jimmy Ho. Något för nästa resa till Tellan. 

IMG_8719.JPG

   

Tackar ödmjukast @joannaswica, @louilouie@friendcationsverige, @resiasverige och Israel Ministry of Tourism för att den här resan blev av <3

Bucket list: Jerusalem och Döda havet

Jag är inte religiös, men blev nästan det här. Det är ganska häftigt att ha varit på de platserna Jesus sägs ha varit, korsfästs och återuppstått på. Njöt av att damma av religionskunskaperna och lära mig mer av vår guide Karl, en outtömlig informationskälla med en sådan passion för sitt jobb att man inte kunde låta bli att bli inspirerad. 

Jag låter bilderna tala för sig själv här, miljön är så vacker. Vi började med en tour av lyxhotellet Mamilla (fun fact: alla byggnader är gjorda av sten eller marmor från Jerusalem för att behålla en enhetlig look), tätt följt av världens kanske godaste falafel, bazar, brödbrytning (en judisk tradition som 'välkomnar' dig till Jerusalem), Heliga gravens kyrka, Västra muren (alla de små lapparna instuckna mellan stenarna är böner) och Via Dolorosa. 

Dagen avslutades med dopp i Döda havet, vilken upplevelse! Det kändes som vi var på en annan planet 400 m under havet. Vi flöt som champagnekorkar och blev lena som bebisrumpor efter lerinpackning. Se bara för bövelen till att inte raka er för tätt inpå eller att få salt i ögonen - it hurts. 

IMG_8872.JPG
IMG_8821.JPG
IMG_8770.JPG
IMG_8842.JPG
IMG_8846.JPG
IMG_8827.JPG
IMG_8826.JPG
IMG_8833.JPG
IMG_8828.JPG
IMG_8830.JPG
IMG_8772.JPG
IMG_8853.JPG
IMG_8836.JPG
IMG_8847.JPG
IMG_8845.JPG
IMG_8837.JPG
IMG_8773.JPG
IMAGE.JPG
IMG_8777.JPG
IMG_8780.JPG
IMG_8781.JPG
IMG_8778.JPG
IMG_8866.JPG
IMG_8779.JPG
IMG_8783.JPG
IMG_8782.JPG
IMG_8863.JPG
IMG_8784.JPG
IMG_8787.JPG
IMG_8789.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_8792.JPG
IMG_8795.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_8800.JPG
IMG_8803.JPG
IMG_8862.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_8856.JPG
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
IMG_8855.JPG

Så om ni undrar; ja! Det går att köra både Jerusalem och Döda havet på samma dag. Varning för trötthet på kvällen bara ;)