Okategoriserat

#skincaresunday: SPF is cool

Vad tycker ni om att vi kör lite #skincaresunday varje söndag? Jag är ingen hudvårdsgalning, men uppskattar bra produkter som gör skillnad, och är det något jag älskar så är det att koppla av med en go ansiktsmask, bra resetips för huden, små hudvårds-life hacks etc. Vill leverera ett avslappnat synsätt gentemot alla dessa hudvårdsprodukter. 

What do you guys think of a little ”skincaresunday” every sunday? I’m no skincare fanatic, but I do appreciate good products that make a difference, and if there’s something I really love, it’s unwinding with a cozy face mask, awesome travel tips for the skin, little skincare life hacks etc. I want to deliver a relaxed look on skincare products. 

Jag ser i mitt instagramflöde att ni är många som är ute och reser fortfarande (och ni är säkert flera som ska resa i vinter?) så jag tänkte passa på att slänga in lite solskyddstips! För det använder ni väl? Ni slipper att skada huden (hejdå BRÄND hud) plus att man får en mer långvarig färg (ja, man blir brun ändå!).

Mina favoritprodukter, som jag använt de senaste två åren på semester, är de ovan, i synnerhet de två till vänster. Biotherm Lait solaire hydratante SPF 30 är som en body lotion med solskydd, lätt att smörja, går in snabbt i huden och håller den återfuktad – vilket jag uppskattar då jag blir torrare än öknen av allt saltvatten osv. Benefit Dream screen SPF 45 använder jag till ansikte och decolletage, den är tunnare än något annat solskydd jag testat (man känner inte ens att man har något i ansiktet) och är semi-matt. Det är även denna jag använder till vardags då den är tiptop under makeup. Det är första gången jag testar Bitoherm Spray solaire lacté SPF 15 – en superlätt, återfuktande spray. Jag verkar tycka om alla solprodukter från Biotherm, och denna är inget undantag. Nästa gång köper jag dock högre spf. 

Jag använder alltid hög SPF och smörjer om mig flera gånger om dagen, allt för att undvika att bli bränd – aint nobody got time for that. 

I can see in my instagram feed that a lot of you are still out travelling (and many more will probably be travelling this winter?) so I thought I’d share some sun protection tips! You are using sun screen, right? You won’t have to deal with damaged skin (bye BURNED skin) plus you’ll get a more long lasting tan (yes, you will get tanned anyway!).

The last two years I’ve been using the products above, and I’m loving them. Biotherm Lait solaire hydratante SPF 30 is like a body lotion with SPF, easy to spread, it sinks in to the skin quickly and keeps it hydrated – which I love because I get dry like the desert with all the salt water etc. Benefit Dream screen SPF 45 is what I use for my face and décolletage, the formula is thinner than anything I’ve tried before (you can’t even feel it on your face) and it’s semi matte. This is also what I use everyday, since it works wonders under makeup. It’s the first time I’ve tried out the Biotherm Spray solaire lacté SPF 15 – a super light, moisturising spray. I seem to like all sun products from Biotherm, and this one is not an exception. Next time I’m buying a higher spf though. 

 I always use high SPF and re-apply several times a day to avoid getting sun burn – aint nobody got time for that.

 Fave <3

Fave <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply