Okategoriserat

Öland

Helgen spenderades med pojkvän och svärisar på Öland – fick helgtrip och middag på Borgholms hotell (a la Karin Fransson) av dem i 30årspresent. Är det något som gör mig glad så är det jäkligt god mat, miljöombyte och upplevelser! Vi åt 7 rätters men god knows hur många rätter det egentligen blev, för vi fick både aptitretare innan middagen till champagnen och mellanrätter som var precis lika högkvalitativa som de ”riktiga” rätterna. Jag kommer från en familj som älskar mat och viner och har haft det intresset länge – har haft turen att uppleva många magiska restauranger och måltider genom åren. Men herrejisses vad den här middagen tog mig med storm. Hade noll förväntningar, vilket gjorde att jag blev helt lyrisk och befann mig på ett moln i sjunde mathimlen. Rätterna var inte bara genomtänkta och otroligt väl utförda, de smakade förbannat gott (ibland när restauranger får sin första michelinstjärna är det som att de blir stressade och då hamnar i någon sorts ”det-är-bättre-att-spejsa-till-det-med-lite-effekter-och-grillade-insekter-också-glömmer-vi-bort-att-god-smak-är-det-viktigaste”-limbo.) Det har dock inte hänt hos Karin, då det här är en av de bästa måltiderna jag har ätit. Inte ofta rätterna överträffar varandra och man tillslut inte kan välja en favorit. 

Dagen efter (sov som ett lamm i en hög blommor på en äng efter den där middagen) tog vi en sväng förbi Lars Wallins utställning ”Fashion stories” som nu huserade på Vida-muséet. Det var en riktigt nostalgisk runda då jag var med och producerade den utställningen på Waldemarsudde i Stockholm, 6 år sedan. SEX år sedan… var tar tiden vägen?! Hur som helst var det mysigt att se alla klänningar igen som jag hanterat med stor försiktighet många gånger 😉 

Makeupen från middagen dyker upp i nästa inlägg <3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply