Okategoriserat

Travelbag för kortare resor

Godmorgon! Är på väg till Köpenhamn nu men min lilla kabinväska. Jag reser ofta med endast handbagage, vilket som ni säkert vet, innebär en 1-literspåse med förpackningar på max 100ml för flytande produkter. Ett helvete enligt många, men helt lugnt om man vet hur man ska packa smartast. 

– Solla ut det viktigaste. Behöver du verkligen ha med alla de där 13 ansiktsmaskerna för en weekend över sundet? Ta endast med dig de produkter du inte kan leva utan. För mig brukar det vara linsvätska, tandkräm, ögonkräm, en ansiktskräm som jag kan ha både dag och natt (see what I did there? Behövs bara en förpackning då), rengöring etc. För flera av er kanske det är ännu färre produkter? Helt ok. Har bara märkt att i security checken på flygplatser är kvinnors liquidspåsar knökfulla medan männens är tandkräm och deo typ. Jag väljer att tolka det som att männen behöver step up there game när det kommer till grooming 😉

 – När du väl valt ut dina favoriter, för över till reseförpackningar! Finns superbra burkar och tuber på t.ex. Sephora, Apoteket, Muji… Eller så gör ni som jag och hoard’ar miniförpackningar som man får med andra inköp osv. Ju mindre desto bättre- man gör oftast inte slut på så mycket på bara ett par dagar. Saker som inte är ultimat att föra över till redeförpackningar kan vara foundation eller ansiktsolja. Tur att de oftast bara är 30ml, men det underlättar ju om ”allt annat” är i så små förpackningar som möjligt. Ibland räcker det kanske med en sachet? (De små platta paketen med en användning av en viss produkt).

Den här vändan till Köpenhamn har jag med mig följande: 

Indy Beauty facial oil: fick den här på en pressfukost i fredags, och var så nyfiken på den att jag var tvungen att ta med den. Gillar den skarpt än så länge.  

Benefit Moisture prep: ett återfuktande ansiktsvatten som jag älskar (konsistensen är lite tjockare så att man bara kan klappa in den i huden utan bomullsrondeller- miljövänligt!). I fel förpackning, men vad gör det- den är liten!

Benefit Hello Flawless foundation: min favvofoundation i originalförpackning då founfation har en tendens att torka lite/ändra konsistens om man för över till en burk t.ex. 

Sephora reseflaska fylld med linsvätska: eh, kan inte leva utan den här. Skulle förmodligen vara den produkt jag skulle ta med mig om jag bara fick välja en.  

Byredo Inflorescence parfym: nyfunnen och väldigt omtyckt. Här ser ni vad bra det är med små provförpackningar! 

Benefit Girl meets pearl highlighter: kör denna under foundation för det där inre glowet. Ännu en provförpackning.  

Murad Hydro dynamic ultra moisture ansiktskräm: råkade ha en mini av denna som jag testar just nu. Gillar den ganska tunna, men ändå väldigt återfuktande, formulan.

Benefit It’s potent ögnkräm: har använt den här hur länge som helst! Gillar att den får igång cirkulationen runt ögat och kan användas som fuktmask över natten.

Clinique take the day off bi-phase remover: min vapendragare i kategorin bi-phase. 

Vichy pureté thermale one step cleanser: råkade ha denna hemma och eftersom den inte behöver tvättas bort tog jag med den. Vill man slippa vätskor helt så kan man packa ner rengöringswipes 🙂  

Har ni några must haves för korta resor? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply