Okategoriserat

#varjeflicka

Fredagkväll. Jag valde en lugn hemmakväll. Är så trött efter jobbet, vi har så sanslöst mycket människor i alldeles för lilla butiken på Biblioteksgatan. Helt underbart att så många kommer in varje dag, men man önskar ju att butiken var trippelt så stor 😉 Igår när jag hade slutfört brynen på sista kunden så tog jag en taxi till Ulriksdals Wärdshus där bästa Anja och Alex hade anordnat en systerskapsmiddag tillsammans med Läkarmissionen. Ni som följer mig på alla sociala medier kan ju inte ha missat att jag tapetserat med information om kampanjen #varjeflicka? Jag blev så berörd igår att jag kände att jag måste göra något. Om vi alla hjälps åt och gör något så kommer vi längre. 

Varje år utsätts ungefär 2 miljoner barn för könsstympning, trots att det är förbjudet i många länder. Kan ni förstå?! TVÅ MILJONER. Det är helt sjukt och svårt att greppa. Det resulterar i livslångt lidande eller i värsta fall döden, för att pissiga ”verktyg” som de ovan används, till och med rostiga rakblad?! 

Läkarmissionen samarbetar med Mary Kwamboka och hennes team på landsbygden i Kenya, där hon anordnar läger för flickor som vill ha en trygg plats under de värsta stympningsperioderna. I lägrena får de boende, mat och en otroligt viktig samhörighet med andra flickor i samma sits. De får utbildning i hur kroppen fungerar samt självkänsla, integritet och annat nödvändigt för att hjälpa dem att stå emot de vidriga traditionerna (som tyvärr är djupt rotade i de drabbade länderna). 

Om du swishar 200 kr till 90 00 217 och markerar betalningen med #varjeflicka, bidrar du till att en flicka räddas och får sin lägertid betald. Kan vara de mest välinvesterade 200 spännen va?

Men kvällen handlade trots allt om systerskap och trots de väldigt seriösa samtalsämnena så hade vi en mysig och lättsam middag, och var verkligen i världens bästa sällskap tack vare de här två underbara värdinnorna. Ett gäng starka, inspirerande kvinnor som har nära till skratt. Åh vad jag gillar dem!

Den här gillar jag också. PEPPronella som jag kallar henne. Kanske den enda som ler mer än mig haha? (fast mitt garv på bilden ovan går inte av för hackor – någon måste varit jävligt rolig).

Inte nog med god mat och toppsällskap – vi fick också uppleva Isa LIVE. Vilket verkligen var pricken över i:et på kvällen. Hennes röst alltså!!! In på spotify nu och lyssna. Ni kan tacka mig senare.

:För att än en gång pränta in #varjeflicka i era huvuden. Eller så ville jag bara visa Joannas nya frippa. En frisyr som jag själv hade sett ut som en svamp i, rockar hon så hårt att jag blir knäsvag. Så glad att hon vågade ta steget och kapa ännu mer än sist, rakapparaten åkte till och med fram.

Jag är så tacksam för den här kvällen och hoppas det blir vanligare med den här typen av event, det är ett alldeles ypperligt sätt att utnyttja sina sociala kanaler. Vad är det man brukar säga… tillsammans är vi starkare. Puss! 

Foto: Anna Ledin Wirén. Delvis redigerade av mig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Joanna mars 10, 2018 at 07:22

    Gulle dig! ♡

  • Leave a Reply