Okategoriserat

Tel Aviv med Friendcation

Jag tror inte ni har missat att jag älskar att resa vid det här laget va? Det är sant som de säger; det är det enda man spenderar pengar på som man faktiskt blir rikare av. Jag har varit otroligt bortskämd med många fina resor det här året och nu senast bar det av till Israel. Israel är det sådant land som jag kanske dragit mig lite för att åka till (Svenska medier målar verkligen upp en bild som kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten). Men tack vare Friendcation och Resia (tillsammans med Israel Ministry of Tourism) så fick jag uppleva ett helt jäkla underbart Tel Aviv och Jerusalem. Jag vet faktiskt inte ens var jag ska börja?! Tel Aviv tog oss verkligen med en storm vi inte hade förutsett. I princip allt överträffade våra förväntningar. Allt från maten till miljöerna till människorna…

Vi var ett gäng på 6 tjejer som åkte dit, ett gäng som jag tycker så mycket om. Tre utav dem hade jag inte träffat förut men efter bara 4 dagar ihop har vi redan hunnit dela skratt (och tårar när jag slog av min lilltånagel haha) och upplevelser ihop som gör att jag saknar Tellangänget massor nu när man är tillbaka i verkligheten.

Ett par saker förhöjde resan till den där extranivån:

”Swedish bloggers”. Vi skämtade om att det skulle stå någon med en skylt med ”swedish bloggers” när vi anlände till Tel Aviv. Tror ni inte att det gjorde det?!? Vi skrattade så vi vek oss dubbla. Men bortsett från att det har varit vårt samlingsnamn under den här resan så innebar det lite perks, som t.ex. att slippa kön till immigration control. Alla köer jag kan eliminera i livet gör mig lite gladare (förutom till metron i Tokyo där jag gladeligen köar).

Våra guider. Den här resan hade inte varit det den var om det inte var för våra fantastiska guider. Karl Walter spenderade vi mest tid ihop med och han var verkligen en frisk fläkt. Så rolig att vi tappade andan ibland, så givmild med sina historier om allt från Jesu korsfästelse till galna upptåg i de heta Tel Aviv-nätterna. Det kändes som att han skulle kunna prata på för evigt. Men wow vad han har visat oss det vackraste i Tel Aviv och Jerusalem. Hans kärlek till Israel speglades verkligen i allt han sade och visade oss. En av mina favoritstunder var när han mitt i turen bjöd in oss till hans hem där vi skålade i bubbel, åt dadlar och lyssnade på berättelser om hans familj. Sista dagen hade vi guiden Igi på dagen (slutade med att han följde med hela natten såklart) och Ido på kvällen som visade oss Tellans nattliv på bästa sätt. Trots få timmar ihop så gillar jag båda mucho och skulle rekommendera alla tre om ni vill ha guidning i Israel.

Vår chaufför. Tzvika får en egen post. Underbara Tzvika, vår papa bear. Uppenbarligen var han guldvärd eftersom vi inte hade kommit långt utan honom. Men han var mer än så. Sista kvällen när nattklubbsguiden Ido kom och mötte upp oss, tog Tzvika honom om axlarna och langade följande med basröst: Take care of my girls. Ja det säger ju allt.

Vårt fullsmockade schema. Ibland ville man sova ståendes för att man var så trött, men i det hela så är jag så glad för att vi hann med så mycket. Det känns som vi var borta minst 1,5 vecka, inte bara de 3,5 dagar vi faktiskt var där. Det är en balansgång det där, hur mycket ska man trycka in på en semester och när går det från vila och avbrott från vardagen till stressfyllt? Men jag kan bara konstatera att för min del så känner jag mig utvilad och alldeles varm av allt jag fått uppleva, trots hektiskt schema. Det var lite samma sak på Asienresan – jag sade innan resan att jag ville ta det ganska lugnt och inte boka upp för mycket, men när jag väl var där ville jag bara se allt.

Sist men inte minst, sällskapet. Vilka jäkla tjejer. Har fått nya vänner! Hur coolt är inte det? Det är det jag älskar med Friendcation; att man kan skaffa nya kompisar som vuxen. Som sagt, saknar dem redan. Joanna och Louise känner jag ju sedan tidigare men tycker bara ännu mer om de där två efter den här resan. Hoppas på många fler liknande upplevelser ihop i framtiden!

Ni ska få mina toppställen från resan uppraddade i egna inlägg. Liksom bara maten kräver sitt eget utrymme.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply