Okategoriserat

Tel Aviv: The places

Old Jaffa. När man googlar Old Jaffa står det att det är en ”must-see” som man absolut inte får missa. Ouff, vad rätt de har. Så vackert och pittoreskt och de mest magiska vyerna över Tel Aviv. Vi promenerade igenom bara, det räcker liksom så. 

Neve Tzedek. Ett område man kan ta i samma veva som Old Jaffa. Väldigt vackert och ett lite mer hippt område. Fina hus och vackra blommor som slingrar sig kring fasaderna. Små boutiquer med vill-ha-grejer. Fick hålla i plånboken.

Sarona Market. Mysigt, lite park möter skyskrapa-känsla. Ge er in i ’saluhallen’ och slå er ner vid något av de många mumsiga matställena. Nästa visit tar jag en lunch här. 

Stranden. Vi hängde bara på Metzitzim beach som låg vid vårt hotell, Port & Blue, av ren tidsbrist. Men Stranden i Tel Aviv är verkligen fin, strandpromenaden sträcker sig 5 km och där finns restauranger, utegym, lekplatser och allt annat man kan vilja ha vid beach-häng. 

Fashion i Tellan. Vi fick ju en guidad tour av Tel Avivs fashion scene med magiska Nona. Vi började på Brown hotel som ni bara måste besöka (det är inte överallt man kan ligga i ett tomt badkar på taket och sippa drinkar) och promenerade sedan runt till olika lokala designers. Poängen här är att det finns så oändligt många unga, lovande, lokala designers som inte bör missas. Vi var t.ex. på Cassouto som har head pieces som bl.a. Lady Gaga väljer att bära och asfräcka örhängen som jag önskade att jag kunde gå loss på (ni känner ju till min relation till örhängen), samt Yaarit & Kristin vars smycken var riktiga konstverk. Ville gå hem med den där ringen (trist för mig att den kostade 1,5 månadslön). Vi avslutade hos Itay Lapid där vi blev kära och jag och Joanna ville bara ta med oss honom och Nona ut i nattlivet för en svängom. Gaykulturen i Tel Aviv är så himla härlig (och väldigt utbredd trots ett väldigt religiöst land), man vill ju bara ta hem allihop. Ni kan ju tänka er vilken fomo vi hade när vi anlände till Arlanda bara timmar innan Israel vann Eurovision… 

Carmel Market. Marknader finns det gott om i Tel Aviv, och Carmel är allt en marknad bör vara. Mat, frukter, kryddor och sötsaker i en myllrande miljö där man trängs men ändå känner ”här vill jag vara”. Tel Aviv är så mycket säkrare än man tror (även om det såklart kan hända saker överallt, man ska inte vara naiv) och bara en sådan sak som ficktjuvar är ovanligt. Jätteskönt på crowded marknad. Plus för många coola, lite annorlunda solglasögon bland matstånden (jag kan ha köpt två…hehe). I angränsning till den mer matiga delen av marknaden finns arts & crafts-gatan där du hittar skulpturer, konst, smycken och andra kreativa alster från locals. Så mysigt att strosa runt!  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Helena Romberg maj 21, 2018 at 16:23

    Huuur sugen blir inte jag på att åka till Tel Aviv nu?! Roligt att läsa om er resa!

  • Leave a Reply