Okategoriserat

Bucket list: Jerusalem och Döda havet

Jag är inte religiös, men blev nästan det här. Det är ganska häftigt att ha varit på de platserna Jesus sägs ha varit, korsfästs och återuppstått på. Njöt av att damma av religionskunskaperna och lära mig mer av vår guide Karl, en outtömlig informationskälla med en sådan passion för sitt jobb att man inte kunde låta bli att bli inspirerad. 

Jag låter bilderna tala för sig själv här, miljön är så vacker. Vi började med en tour av lyxhotellet Mamilla (fun fact: alla byggnader är gjorda av sten eller marmor från Jerusalem för att behålla en enhetlig look), tätt följt av världens kanske godaste falafel, bazar, brödbrytning (en judisk tradition som ‘välkomnar’ dig till Jerusalem), Heliga gravens kyrka, Västra muren (alla de små lapparna instuckna mellan stenarna är böner) och Via Dolorosa. 

Dagen avslutades med dopp i Döda havet, vilken upplevelse! Det kändes som vi var på en annan planet 400 m under havet. Vi flöt som champagnekorkar och blev lena som bebisrumpor efter lerinpackning. Se bara för bövelen till att inte raka er för tätt inpå eller att få salt i ögonen – it hurts. 

Så om ni undrar; ja! Det går att köra både Jerusalem och Döda havet på samma dag. Varning för trötthet på kvällen bara 😉 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply